Kalibrované teplomery - vlhkomery - záznamníky s certifikátom o kalibrácii

Teplomery a vlhkomery sú zariadenia slúžiace na meranie teploty a vlhkosti .

V súčasnosti máme v ponuke teplomery a vlhkomery rôznych typov :

  • Kvapalinový teplomer - Teplomer, v ktorom sa k meraniu teploty využíva teplotné roztiahnutie teplomernej kvapaliny (ortuť, lieh a pod.)
  • Bimetalový teplomer - Teplomer, v ktorom sa na meranie teploty využíva bimetalový (dvojkovový) pásik zložený z dvoch kovov s rôznymi teplotnými činiteľmi rozťažnosti. Pri zmene teploty sa pásik ohýba a tento pohyb sa prenáša na rúčku prístroja.
  • Infračervený teplomer - Teplomer, určený na bezkontaktné meranie teploty. Využíva princíp ako Radiačný teplomer ale pracuje v infračervenej oblasti elektromagnetického spektra. Často býva vybavený jedným alebo viac navádzacím laserom. Pri meraní s týmto teplomerom je nutné poznať emisivitu meraného povrchu. Býva označovaný aj ako pyrometer.

       Vlhkomer alebo hygrometer je prístroj na meranie vlhkosti vzduchu .

       V ponuke máme digitálne , bimetalové a vlasové vlhkomery .

       Vykonávame kalibrácie teplomerov a kalibrácie vlhkomerov vo vlastnom kalibračnom laboratóriu.

KALIBRA SK s.r.o. - Akreditované kalibračné laboratórium 


Predaj, servis, kalibrácie a overovanie meradiel 

-  váhy, teplomery, vlhkomery 


Naše laboratórium má stanovený, zavedený, dokumentovaný a udržiavaný systém manažérstva kvality v rozsahu činností laboratória podľa ISO/IEC 17025:2017 a spĺňa požiadavky normy ISO 9001:2015


Pre potreby HACCP a skladovanie liekov je nutná akreditovaná kalibrácia teploty a vlhkosti. 

  • Zákon o metrológii ustanovil pre zariadenia spoločného stravovania povinnosť používať POVINNE KALIBROVANÉ MERADLÁ v skladoch potravín. Podľa Vyhlášky 533/2007 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania - Chladený a mraziarenský sklad možno podľa kapacity zariadenia spoločného stravovania nahradiť chladničkou a mrazničkou , ktoré musia spĺňať metrologické požiadavky rovnaké ako sklad. Na základe uvedeného je povinnosťou vybaviť každú chladničku, mrazničku, suchý a studený sklad povinne kalibrovaným meradlom. Pri vydávaní stravy a pečení je potrebný kalibrovaný vpichový teplomer . 

Podľa obľúbenosti
všetky položiek na stránku

114 položiek

Strana: